»Gneča za krofe je bila že v soboto. Tudi za danes smo se dobro pripravili in s peko krofov začeli že pred drugo uro zjutraj,« nam je povedal Azim, najstarejši od bratov Islami, ki upravljajo slaščičarno. Recept za krofe je družina dobila leta 1980, ko je njihov oče opravil prvi izpit za slaščičarja. Vse odtlej krofe pripravljajo po tem receptu, le malo so ga prilagodili.
Testo za krofe, ki jih ponujajo le v pustnem času, zamesijo in razrežejo ročno, brez mehanske pomoči. Naenkrat lahko spečejo od 80 do 90 krofov, potrebujejo pa dobro uro. »Cena krofa – 2 evra – se od lani ni spremenila,« je povedal sogovornik in dodal, da bodo danes krofe pekli vse do 20. ure. »Zato je strah, da bi stranke na pustni torek ostale brez krofa, povsem odveč,« so še zagotovili bratje Islami.