Na festivalu ne slavijo le vina in čokolade, temveč tudi njuno povezovanje ter ozaveščanje o pomenu trajnostnega načrtovanja in izvedbe dogodkov. Udeleženci bodo uživali v gurmanskem razvajanju, podpirali okolju prijazne prakse s poudarkom na (skoraj) nič odpadkih ter odkrivali skrite kotičke okolice Podčetrtka, ki jih morda še ne poznajo. Poleg tega bo festival spremljal bogat program.
Dogodek je zaradi svoje raznolikosti primeren za vse ljubitelje vina in čokolade – mlade in starejše, otroke in starše, samske in pare. Organizatorji pripravljajo bogat program za otroke, ki bodo lahko uživali v čokoladnem kotičku, zabavnem kotičku ali na napihljivih igralih, odrasli pa bodo medtem lahko okušali dobrote razstavljalcev ter uživali v spremljevalnem programu. Ponovno bo potekalo tekmovanje v pripravi festivalske torte. Prijavljene ekipe bodo biskvitne torte po receptu Gorazda Potočnika pred tekmovanjem pripravile kar doma, na samem dogodku pa bodo torto sestavile in okrasile. Novost bodo hitre degustacije, znova bosta na urniku tudi tek za metulje hrabrega srca in tradicionalna razglasitev županovega vina z ansamblom Raztur, festival pa bo dosegel vrhunec z odličnim glasbenim programom. Dopoldne bo za zabavo skrbel Dejan Dogaja, popoldne pa bo oder zavzela Nina Pušlar.
Letos se bo predstavljalo 55 razstavljalcev, od tega 25 vinarjev, 25 razstavljalcev čokoladnih izdelkov in pet lokalnih ponudnikov. Ker želijo zgodbo povezovanja z lokalnim okoljem letos zapeljati nekoliko drugače, bo cestni turistični vlakec hlapon obiskovalce čez dan vozil do obnovljenega Gradu Podčetrtek.