Pred dnevi je vrata odprla ljubljanska pekarna kuharske mojstrice Ane Roš. Prvi dan je po dveh urah zmanjkalo kruha, saj se je že pred odprtjem pred pekarno vila vrsta ljudi. Tudi v naslednjih dneh je bilo enako, tako da delovni ljudje, ki šiht končajo ob spodobni četrti uri popoldne, na poti domov ne morejo kupiti tega dragocenega kruha. Dragocen pa je res, saj hlebček, ki ne premore kilograma, stane pet evrov. Kar je le dvajset stotinov več, kot stane navaden zavitek s cimetom. A kruh je v primerjavi s cruffinom (kombinacijo mafina in rogljička) še poceni, saj ta pekarski modni prigrizek stane 5,3 evra. Kdor si ga ne more privoščiti, pa si lahko v razvpiti pekarni kupi najcenejši izdelek – navaden rogljič za 2,8 evra.

Nauk zgodbe je preprost: letos pozimi v Sloveniji ne bo šparanja, saj ljudje v vrstah stojijo za najdražji kruh v mestu. Ali drugače: tudi če ne bo za ogrevanje, bo vedno za Anino potico. 

Priporočamo