Preiskovalci so ugotovili, da sta imeli tortica z rdečimi datlji in koruzne žemljice s klobaso vsebnost svinca 1052 mg/kg oziroma 1340 mg/kg, kar oboje presega nacionalno omejitev standarda za varnost hrane, ki znaša 0,5 mg/kg.

Policija pravi, da je ravnatelj kuhinjsko osebje prosil, naj barvo za okrasitev hrane kupijo prek spleta. Ko so otroci zboleli, so morali policisti iskati zaloge barve, ki jih je šolsko osebje skrilo. Na embalaži je bilo jasno označeno, da barva ni užitna, so zapisali v izjavi policije. Starše zdaj skrbijo dolgoročni učinki zastrupitve s svincem na jetra in prebavni sistem otrok.

Ravnatelja zasebnega vrtca in sedem drugih oseb, vključno z glavnim investitorjem, bodo preiskovali zaradi suma proizvodnje in distribucije strupene in škodljive hrane.

Ni znano, kako dolgo so barvo uporabljali v hrani, vendar je več staršev kitajskim državnim medijem povedalo, da se njihovi otroci od marca pritožujejo nad bolečinami v trebuhu in nogah ter pomanjkanjem apetita.

Priporočamo