V teh dneh je praznoval stoti rojstni dan. Tako kot pred šestdesetimi leti, ko je odprl svojo restavracijo s sušijem z desetimi stoli v tokijskem okrožju Ginza, tudi zdaj ostaja njegov cilj ustvariti najpopolnejši suši. To popolnost išče še danes, saj pravi, da nihče ne ve, kakšen je najpopolnejši suši na svetu.
Kuharsko kariero je začel s sedmimi leti, ko je kot pripravnik vstopil v prvo restavracijo. S petindvajsetimi leti je postal kuhar, šele pri štiridesetih pa je odprl restavracijo, ki ji je še danes zvest.
Leta 2007 je dobil tri Michelinove zvezdice, ki jih je obdržal za dobro desetletje, dokler ga niso črtali s seznama prejemnikov, ker je začel ponujati mize v restavraciji samo še rednim gostom in pomembnejšim hotelom. Toda do takrat je bila njegova restavracija Sukijabaši Džiro dostopna vsem, ki jim je uspelo pravočasno rezervirati mesto za kosilo ali večerjo.
Nekoč sta zaradi tega ostala pred vrati celo takratna premier Šinzo Abe in ameriški predsednik Barack Obama, saj Ono zaradi visokih gostov ni želel odsloviti drugih. Dobila sta drug termin in Obami se je nato ob njegovem sušiju s tuno na obraz prikradel širok nasmešek. Džiro Ono namerava delati še vsaj pet let, živeti pa vsaj še petnajst.