Njuna zgodba se je začela pred dvajsetimi leti, ko jima je v njuni takratni ulični restavraciji eden od bolnikov, ki se je v bolnišnici v sosednji ulici zdravil za rakom, potarnal, da si bolj kot vsakega zdravljenja želi kosila, ki bi mu ga skuhala njegova mama. Wan in Hong sta mami, ki je bila z njim, odstopila štedilnik restavracije in ji dala na voljo vse surovine, da je sinu skuhala kosilo, ki si ga je tako želel.
Takrat sta se odločila, da bosta svojo restavracijo preoblikovala v dobrodelno kuhinjo kot prostor, kjer lahko družinski člani pripravljajo obroke za bolnike, ki so hospitalizirani v bližnji bolnišnici za zdravljenje raka. Za pičle tri juane lahko najamejo kuhinjske prostore, opremljene s štedilniki in vsemi potrebščinami za pripravo hrane. Tako lahko tudi tisti, ki pridejo od daleč, svojim dragim, ki se zdravijo za rakom, pripravijo hrano, kakršno so jim kuhali doma, in jim jo še toplo odnesejo v bližnjo bolnišnico.
Ob tem pa v »rakovi kuhinji«, kot ji neuradno rečejo, organizirajo tudi posebne dogodke in delavnice, kjer se udeleženci lahko poučijo o novih načinih priprave hrane in o skrbi za zdravje. »Ne glede na to, kaj ti prinese življenje, moraš vedno dobro jesti,« je prepričan Wan Zuocheng, ki kljub svojim 70 letom skupaj z dve leti mlajšo ženo še vedno skrbi, da v »rakovi kuhinji« vse teče, kot je treba.