Dovolj za en majhen hlebec sira. Matthew, takrat zaposlen kot gradbeni svetovalec, je v domačem izdelovanju sira našel samega sebe in sčasoma izdelal vedno več sira. V njegovi domači garaži v Gobowenu v Veliki Britaniji se je kopičilo vse več pripomočkov za izdelavo sira, ki jih je kupoval iz druge roke. Kmalu je začel eksperimentirati s sestavinami in okusi, študiral je znanstveno literaturo o sirih in to, kar se je pri tem naučil, skušal uporabiti pri izdelavi inovativnih vrst sira.

Lani je svoj sir poslal v oceno na mednarodno tekmovanje, kjer je med več kot 5000 siri dobil zlato nagrado. Več nagrad je dobil tudi letos. Svojo nekdanjo garažo je predelal v pravo majhno tovarno sira. »Nekateri, ko pridejo v srednja leta, kupijo palice za golf, jaz pa ogromne lonce in mikrolaboratorij,« se rad pošali 50-letnik. Ustanovil je podjetje in sklenil pogodbe z nekaj lokalnimi trgovci. V začetku meseca je njegova sirarna uspešno prestala inšpekcijski sanitarni pregled in je zdaj začela obratovati. Matthew Lloyd pričakuje, da bodo njegovi butični siri prihodnje leto na voljo v specializiranih trgovinah po vsej Veliki Britaniji.

Priporočamo