Linija namazov Argeta Exclusive že vrsto let navdušuje z edinstvenimi kombinacijami okusov in podpisi priznanih chefov. Prestižni liniji je tako letošnjo sezono svoj pečat dodal mladi chef Filip Matjaž, najmlajši z Michelinovo zvezdico nagrajeni slovenski chef, ki s svojimi kreacijami navdušuje in preseneča v restavraciji COB na slovenski obali.

»Z vsako jedjo, ki jo postavim na mizo, želim presenetiti gosta, njegova čutila in dojemanje celote,« je o ustvarjanju letošnjega okusa za Argeto Exclusive povedal mladi mojster kulinarike, chef Filip Matjaž, ki pravi, da živi za to, da pripoveduje zgodbe in z okusi izziva čutila. Navdih za mojstrovino je našel v divji ptici, fazanu, ki ga navdušuje že od malih nog, njen presenetljivo kompleksen okus pa je pospremil z lokalno istrsko sestavino, kraljico domačega vrta, nežno artičoko. Za Argeto Exclusive je želel pripraviti nekaj drugačnega, nov okus pa začinil z ravno pravšnjo mero nepričakovane kreativnosti. 

Enzo Smrekar, podpredsednik Skupine Atlantic Grupa za Delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive, je ob predstavitvi novega okusa povedal, da je namen Argete Exclusive približevanje vrhunske kulinarike vsem, ki cenijo kakovost in dobre okuse. »Ne malo za malo ljudi, temveč veliko za veliko ljudi. Znova smo dokazali, da je Argeta Exclusive sodobna znamka, ki z demokratizacijo vrhunske kulinarike že vrsto let plete bogato kulinarično zgodbo. Chefe, s katerimi sodelujemo, izbiramo zaradi njihovega odnosa do gostov, hrane, sestavin in lokalnega okolja, ne zaradi njihovih nagrad. Michelinove zvezdice, ki so jih prejeli že skoraj vsi chefi, s katerimi smo v preteklosti soustvarjali linijo Argeta Exclusive, pa so le dodatna potrditev, da znamo dobro izbrati.«

Priporočamo